Szervezeteink

 

Itt megtalálhatod az Esély Labor tagszervezeteinek aktuális információit.

Tovább...

Budapest Esély Nonprofit Kft.

Budapesti Esélyegyenlőségi Cég

A Fővárosi Önkormányzat 1996-ban a Budapest Esély NKft. megalakításával védőhálót húzott az intézményrendszer labirintusából kihullott, fővárosi munkanélküli emberek alá. A Budapest Esély központját és három kirendeltségén évente 3.000-4.000 álláskereső fordul meg munkalehetőségért, tanácsért. Közülük évi 800-1.000 fő számára a szervezet közfoglalkoztatást is biztosít. A külön feladatként megjelenő hajléktalan közfoglalkoztatási program évente 200 hajlék nélküli személy számára ad legalább rövid távon biztos megélhetést, e mellett számukra szociális és mentális támogatást is szervez.

A Budapest Esély nem csak közfoglalkoztatást szervez, de egyre sikeresebben segíti a budapestiálláskeresőket abban, hogy piaci munkahelyhez jussanak. Korábban évente 80-100 főt, 2007 óta, az intenzív módszertani fejlesztés hatására évi 200-300 álláskeresőt segít piaci munkahelyhez. A szervezet elkötelezettségét a munkába segítés és hatékony beilleszkedés iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy saját állandó munkatársainak is csaknem fele náluk kezdte közhasznú dolgozóként.

A Budapest Esély keretein belül 2003. óta működik a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda(FEMI). Feladata, hogy a fővárosban és a központi régióban segítse a foglalkoztatási és esélyegyenlőségi szolgáltatások összehangoltabb fejlődését. A FEMI munkája is hozzájárult ahhoz, hogy az EU-s foglalkoztatási projekt-támogatások közül a budapesti szervezetek több, mint tízmilliárd forintot tudtak aktivizálni.
Az iroda számos fővárosi foglalkoztatási és esélyegyenlőségi célprojektet működtet Európai Uniós és hazai források bevonásával. Az Európai Bizottság az aktív társadalmi befogadás 9 legjobb példája közé választotta be a Budapest Esélyt 2008-ban, így közösségi szinten is Budapest az egyik legjobb gyakorlatot folytató város. Ugyancsak dicséretes, hogy az ENSZ Global Compact kezdeményezése a sokszínű városok stratégiáinak jó példái közé emelte Budapestet.
Budapest Esély Nonprofit Kft a fővárosi esélyegyenlőségi politika innovációs központja és koordinátora.

Cím

  • Street: Őr utca 5-7.
  • Postcode: 1084
  • City: Budapest

Kapcsolat

  • Telephone: 061/476-1930
  • Fax: 061/476-1931
  • E-Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá.